Contact Us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right. 

         

123 Street Avenue, City Town, 99999

(123) 555-6789

email@address.com

 

You can set your address, phone number, email and site description in the settings tab.
Link to read me page with more information.

Interview


speciaal voor kruittoren naar tholen

Arjaan en Marianne Hage

Arjaan en Marianne Hage

Arjaan en Marianne Hage hadden al even de wens om als volgende stap op de woningmarkt een appartement te kopen. Ooit zijn ze er ook in begonnen en dat is altijd goed bevallen. Hun huidige huis in Steenbergen is inmiddels voor hun aan de grote kant geworden. 14 jaar hebben ze hier heerlijk gewoond met een fijne tuin en genoeg leefruimte. Maar nu hun zoon de deur uit is en ook hun dochter op zoek is naar een eigen plekje, vonden ze het een mooi moment om verder te kijken. 

Liefde op het eerste gezicht

In december 2017 viel hun oog op de Kruittoren in Tholen. Tijdens de informatieavond waren ze direct verkocht en namen dan ook direct een optie op een van de appartementen. ‘We hebben straks een uitzicht prachtig op de dijk en het water. De locatie is echt waanzinnig!’

Appartementen niet alleen voor ouderen

Lachend geven ze aan dat ze gemiddelde leeftijd in de Kruittoren wel omlaag halen. Ze krijgen dan ook weleens de opmerking of ze het niet wat vroeg vinden om al in een appartement te gaan wonen, ze zijn immers 52 en 48 en beide nog druk aan het werk. Maar voor Arjaan en Marianne is het juist nu een mooi moment. ‘Financieel gezien is het nu nog veel makkelijker omdat we beiden werken.  Appartementen met veel leefruimte zijn aan de prijs, voor ons is het een uitkomst dat het nog kan.’ We zijn beiden niet echt van het klussen en knutselen. In ons huidige huis zouden we over niet al te lange tijd ook weer aan de slag moeten. Heerlijk dat straks alles strak en nieuw is. Je bent voor jaren klaar!
De stap om naar Tholen te verhuizen is puur vanwege de Kruittoren. De locatie is schitterend en de winkels zijn op loopafstand. Ook kan Marianne straks lopend naar haar werk. Arjaan moet nu ook al een uurtje rijden, daar komt straks niet veel verandering. ‘Vanuit Tholen ben ik ook binnen 10 minuten op de snelweg.’

Vertrouwen in het project

Het project heeft sinds december 2017 een tijdje stil geleden. Dit zorgde voor Arjaan en Marianne weleens voor twijfel. Lange tijd hoorden ze niks en dan ga je toch twijfelen of het allemaal wel goed komt. Terug trekken hebben ze nooit aan gedacht. Waar kun je momenteel zo een mooi appartement kopen als aan de Kruittoren. In het afgelopen jaar zijn er heel wat hobbels genomen maar nu gaat er toch echt gebouwd worden. ‘Onze twijfel in het project is volledig weg. Wij hebben er nu alle vertrouwen in dat het goedkomt. De gesprekken die nu met Fraanje zijn geweest waren erg fijn en open. Diewertje is een fijn aanspreekpunt bij Fraanje en geeft snel antwoord.’ 

’We hebben nog wel wat vraagtekens, maar dit heeft vooral betrekking op de VVE. De VVE wordt momenteel opgericht en aan de hand daarvan moeten er nog wat beslissingen worden genomen. Mogen we bijvoorbeeld screens ophangen en welke demping moet er onder de vloer etc. Maar ach dit zijn kleine puntjes en het loopt. Dus dat komt zeker goed’

Iets om naar uit te kijken!

‘Voor de komende tijd hopen we vooral dat we goed op de hoogte worden gehouden van de bouw. Zo nu en dan een nieuwsbrief met de voortgang stellen we wel op prijs. We wonen zelf nog niet op Tholen, dus zien het ook niet van dichtbij. Voor de rest kijken we niet terug naar het afgelopen jaar.  We gaan nu vooral genieten van wat voor ons ligt. De badkamer en keuken zijn al uitgezocht nu nog de inrichting. Heerlijk om naar uit te kijken!’


Familie van der Reest

Familie van der Reest

allemaal een eigen slaapkamer

Met twee kinderen ging het nog prima. Sjaak en Alexandra van der Reest wonen met plezier in hun huisje met drie slaapkamers in het oude centrum van Tholen. Maar sinds de geboorte van hun derde zoon, wordt het toch echt te krap. “We willen onze jongens, Finn, Steff en Rezaa, graag allemaal hun eigen kamer geven.” 

Sjaak en Alexandra zijn eigenlijk nog verliefd op hun eigen karakteristieke huisje. Hun zoektocht naar een ruimere woning zou dus geen makkelijke worden. De perfecte mix van karakter en ruimte vonden ze aanvankelijk niet, totdat ze op het plan Kruittoren Tholen stuitten. De kadewoningen hadden alles. “Ik vind alles mooi, het aanzicht, de locatie, het karakter en het ­unieke voor Tholen”, vertelt Alexandra enthousiast. “En het is ook heel fijn dat we twee privé-parkeerplaatsen hebben in de ondergrondse parkeergarage en een tuin op het zuiden”, besluit Sjaak de lijst met voordelen. Zelfs de jongens hadden meteen al plannen voor de tuin: kunstgras met doeltjes.  

Alexandra: “Voor ons is nog één ding best spannend, de opleverdatum. We willen er namelijk heel graag gaan wonen.” Sjaak vult aan: “Door enkele tegen­tanders is er wat vertraging geweest. Ik heb respect voor hun mening hoor. Ze willen zich sterk maken voor het behoud van het karakter van Tholen en dat is goed. Maar wij vinden dat plan Kruittoren hier zeker aan bijdraagt. Het past goed bij de ontwikkeling en het aantrekkelijk maken van de stad met haar water, industrie en woningbouw. We hebben er dan ook alle vertrouwen in dat de aannemer binnenkort aan de slag kan.” 


Een mooi staaltje architectuur

Han en Ploni Heijboer

Han en Ploni Heijboer

Han en Ploni Heijboer wonen nu in een mooi ruim huis. Maar nu de kinderen uitgevlogen zijn, is deze woning - met vijf slaapkamers en twee badkamers - veel te groot voor ze geworden. Twee jaar geleden ging het koppel daarom op zoek naar een appartement. In Tholen wel te verstaan, want geboren en getogen Tholenaar Han en zijn vrouw krijg je nergens anders heen. “Nee. Dit is onze stad. Ook van mijn vrouw, die na 39 jaar huwelijk ook al een echte Zeeuwse genoemd mag worden. We wonen er graag, ons sociaal leven speelt zich hier af en ons werk is vlakbij”, legt Han uit. 

In oktober 2015 viel hun oog op een stadsappartement in nieuwbouwproject Kruittoren Tholen. Een korte zoektocht langs andere appartementen leverde eerst niets op. “Meestal ketste het af op een te kleine opzet of een slechte ligging t.o.v. de zon. Maar bij het stadsappartement van Kruittoren vielen alle stukjes van de puzzel in elkaar. Het royale appartement, maar vooral ook het grote balkon op het zuiden en het uitzicht over het water en de haven. Alles sprak ons aan. We hebben meteen een optie genomen.”

Niet alleen de grootte en het uitzicht is wat Han en Ploni positief stemde. “Het hele plan is een mooi staaltje architectuur. Ik vind het leuk dat het een stadsvernieuwing is, maar wel met een knipoog naar de historie. Alle onderdelen vormen samen een eenheid, het past precies bij elkaar én bij Tholen.” Han vindt het jammer dat sommige omwonenden hier niet net zo enthousiast over zijn. “Ik hoop dat men zich neerlegt bij het democratisch genomen besluit van de gemeentebestuurders en het project nu snel gerealiseerd mag worden. Des te sneller kan iedereen zien hoe mooi het is.”


mooi uitzicht over het water en de wolken

Het is een veelgemaakte stap: verhuizen naar een gelijkvloerse woning of appartement met het uitzicht op gemak en comfort voor de oude dag. Meestal is het iets waar partners het een aantal jaren over hebben, voordat er voorzichtig rondgekeken wordt en er uiteindelijk, soms pas na een jaar of tien, afscheid wordt gedaan van het huidige vertrouwde onderkomen. Hoe anders verliep de beslissing van Jaap en Jo Schot uit Tholen. “We waren eigenlijk helemaal niet actief op zoek”, legt Jo uit, “maar kennissen van ons brachten een nieuwbouwplan ter sprake. ‘Is dat niet wat voor jullie?’ zeiden ze. We zijn naar de verkooppresentatie gaan kijken en wisten het meteen: dat doen we!”

Het ging om het nieuwbouwplan Kruittoren Tholen. Heel kort keken ze nog even verder rond, voordat ze concludeerden dat een appartement in de Kruittoren hetgeen was dat ze wilden. “We wilden ons nog even oriënteren op andere mogelijkheden voor gelijkvloers wonen, maar we merkten dat er dan vaak nog veel verbouwd moest worden. De Kruittoren was voor ons perfect.” Getwijfeld tussen een kruittorenappartement of een stadsappartement hebben ze niet. “Als we voor dit project gingen, dan wilden we in de toren ook! Met mooi uitzicht over het water en de wolken. 

Alles aan het project vinden ze mooi. Ze hebben er veel zin in om er uiteindelijk te kunnen wonen. Maar dat vraagt nog wat geduld. “We wachten het maar gewoon af, hoe het gaat. Het is jammer dat het project wat vertraging oploopt doordat er wat weerstand is ontstaan. Dat wel. Je wordt toch steeds iets ouder. Maar verandering is onlosmakelijk verbonden met enige weerstand, dat is altijd zo. Achteraf blijkt het dan voor iedereen enorm mee te vallen. Ik hoop dat dat hier ook snel zo mag zijn.”


Nieuwbouw met een maritiem karakter

Hans Fierloos

Hans Fierloos

Wat heeft er in het verleden gestaan? Met die vraag is architect Hans Fierloos begonnen, toen hij van projectontwikkelaar Fraanje de opdracht kreeg om een ontwerp te maken voor het project Kruittoren. “Ik heb oude pentekeningen bekeken en hier elementen uitgehaald. Natuurlijk moest de vroegere Kruittoren in het plan terugkomen en ook de poort verdiende een mooie plek.”

Het resulteerde in een ontwerp met drie elementen: kadewoningen, appartementen in de Kruittoren en stadsappartementen in de vorm van de rederswoningen van vroeger. “Dat is meteen ook het mooie aan het plan, de totaalcompositie van de verschillende delen”, aldus Fierloos. 

De toren, waar het project haar naam aan dankt, staat niet op dezelfde plek als vroeger. “We hebben de toren enkele tientallen meters verplaatst. Enerzijds omdat we rekening wilden houden met de huidige omwonenden, zodat er geen overlast kon ontstaan. En anderzijds om de toren echt het eindpunt van het stadje te laten zijn. Het past perfect bij het totaalbeeld van Tholen en vanuit de toren zelf heb je natuurlijk een prachtig uitzicht.”

De poort van weleer wordt nagebootst door de hogere ‘poortwoningen’ links en rechts van de weg. De kadewoningen staan aan een nieuwe waterpartij en vanuit de Kruittoren heb je prachtig uitzicht op de haven. Het geheel heeft een maritieme en historische uitstraling. 

“Op deze plaats, direct aan de haven gelegen, hoort natuurlijk een plan met een maritiem karakter. En om zo goed mogelijk recht te doen aan het bestaande Tholen, was het ook van groot belang om een stukje historie na te bootsen. Door het gebruik van bepaalde bouwelementen, maar ook door de specifieke kleurstelling van bruinrood en een bepaalde hoeveelheid wit, is het plan afgestemd op het karakter van de oude stad.”